Coronavirus - Update

Categorie:
Auteur: Carola Balk

Voor actuele en betrouwbare informatie over het corona virus verwijzen wij u naar de website van onze beroepsvereniging thuisarts en het landelijk informatienummer 0800-1351.

Capaciteit huisartsen en ziekenhuizen

Om voldoende capaciteit in de huisartsenzorg en de ziekenhuizen te behouden is het zeer belangrijk om het aantal nieuwe besmettingen met het corona virus zoveel mogelijk te beperken, zowel onder de bevolking (zodat de zorgvraag niet te snel toeneemt), als onder de medewerkers in de zorg (zodat deze zorg kunnen blijven leveren).

Telefonische ondersteuning

Wij beperken het aantal mogelijke overdrachtsmomenten van het virus in onze praktijk zoveel mogelijk. Waar mogelijk handelen wij uw hulpvraag telefonisch af, in plaats van met een afspraak op het spreekuur. Alle niet dringende zorg stellen wij zo mogelijk uit. Binnen onze praktijk zijn daarom de volgende maatregelen en regels van kracht, waarvoor wij uw begrip en medewerking vragen:

Heeft u geen klachten, maar vragen over het corona virus? Kijkt u dan eerst op www.thuisarts.nl, of bel het landelijk informatienummer: 0800-1351.Kom niet naar de praktijk wanneer u geen afspraak heeft.

Kom ook niet zonder afspraak naar de praktijk voor een behandeling door de assistente (zoals oren uitspuiten, bloeddruk meten, medicatie herhalen etc). Voor dringende en noodzakelijke behandelingen bij de assistente dient u nu ook eerst telefonisch contact op te nemen.

Wanneer u huisartsenzorg nodig heeft, belt u de praktijk. De assistente zal zoals gebruikelijk samen met u nagaan hoe, waar en wanneer u het beste geholpen kunt worden.

Wanneer u een afspraak heeft, neemt u dan niet te vroeg plaats in de wachtkamer, zodat deze niet onnodig vol wordt.

Verlaat na de afspraak direct de praktijk.

Controle afspraken bij onze praktijkondersteuners voor diabetes en CVRM worden tot nader bericht gewoon ingepland. Patiënten die een afspraak hebben staan welke geannuleerd moeten worden, zullen wij persoonlijk informeren.

Wij danken u voor uw medewerking en begrip.

Namens alle medewerkers,

Carola Balk
Huisartspraktijk Balk

Openingstijden

maandag 08:30 – 17:00
dinsdag 08:30 – 17:00
woensdag 08:30 – 17:00
donderdag 08:30 – 17:00
vrijdag 08:30 – 17:00