Huisarts Purmerend

Purmerend kent vele huisartsen, een daarvan is Huisartspraktijk Balk. Het aantal huisartsen is per wijk op te splitsen. De praktijk van dokter Balk bevindt zich in Purmerend Overwhere en de praktijk is direct achter het winkelcentrum Leeuwerikplein gevestigd. In dit winkelcentrum bevinden zich supermarkten, bakker, bloemist, slager en diverse andere winkeltjes.

Huisarts in Purmerend sinds 2014

Carola Balk is sinds januari 2014 verbonden aan deze huisartspraktijk in Purmerend. Na een eerste periode samen te hebben gewerkt met dokter Kerstens heeft Carola Balk de praktijk in juli 2014 overgenomen. Sinds die tijd heet de praktijk Huisartspraktijk Balk. Het verzorgingsgebied van Huisartspraktijk Balk behelst de postcodegebieden 1441, 1442, 1443 en 1444.

Na de overname en naamswijziging naar Huisartspraktijk Balk zijn er voor u als patiënt niet veel veranderingen. Behalve de naamswijziging en uiteraard een nieuwe huisarts, blijven de medewerkers aan de praktijk verbonden.
Lees meer over huisartspraktijk Balk

Purmerend

Purmerend is als handelsnederzetting ontstaan voor de visserij en de scheepvaart, ingeklemd tussen de toen nog niet ingepolderde meren Purmer, Beemster en de Wijde Wormer. De naam Purmerend kan verklaard worden aan het feit dat Purmerend aan het einde van de Purmer ligt. Lees meer over Purmerend op de website van de gemeente Purmerend.

Overwhere

De eerste grootschalige uitbreiding van Purmerend vond eind jaren vijftig plaats in Overwhere-Zuid. Het noordelijk deel van de wijk is in de jaren zeventig gebouwd. De woningbouw rond de Wagenweg dateert uit de jaren tachtig, daarnaast is een bedrijventerrein. De wijk Overwhere is een redelijk grote wijk en bestaat uit deze vijf buurten:
Overwhere-Noord
Overwhere-Zuid
De Koog
Molenkoog
Wagenweg e.o.