POH-GGZ nu ook bij Huisartspraktijk Balk

Categorie:
Auteur: Carola Balk

Sinds enige tijd is er een nieuwe functie in de huisartspraktijk: de praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg, afgekort poh-ggz. Hier vindt u informatie over wat deze functie inhoudt en wat de poh-ggz voor u kan betekenen.

Om welke klachten gaat het?

Als u met psychische of psychosociale klachten naar uw huisarts gaat (bijvoorbeeld problemen gerelateerd aan werk, opvoeding of relaties), kan de huisarts u adviseren een afspraak te maken met de poh-ggz. Hij kan dat doen als hij bijvoorbeeld zelf te weinig tijd heeft om u goed te helpen, behoefte heeft aan meer informatie of gespecialiseerd advies.

Hoe werkt de poh-ggz?

In een gesprek brengt de poh-ggz samen met u uw klachten en vragen in kaart. Vervolgens informeert en adviseert de poh-ggz u en uw huisarts over een mogelijke aanpak van de klachten. Dit betekent dat u een of meerdere gesprekken bij de poh-ggz hebt of een verwijzing krijgt naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling) of een vervolggesprek bij de huisarts. De poh-ggz kan u dus helpen door:het verhelderen van problemen;het geven van informatie en advies over behandeling en verwijzing;in sommige gevallen kortdurende behandeling in de huisartsenpraktijk door de poh-ggz;soms nazorg na behandeling in de GGZ;en soms overbruggingszorg als er sprake is van een wachtlijst.

Hoe komt een afspraak tot stand?

Een afspraak met de poh-ggz komt tot stand op initiatief van uw huisarts. U kunt ook zelf met uw huisarts bespreken of een gesprek met de poh-ggz voor u zinvol kan zijn. Na een verwijzing van de huisarts, wordt een eerste gesprek met de poh-ggz gepland. Na het eerste gesprek zal de poh-ggz u en uw huisarts adviseren over een vervolgtraject.

Kosten

Aan de gesprekken met de poh-ggz zijn voor u geen kosten verbonden.

Spreekuren

De functie van poh-ggz wordt vervuld door mevr. Sylvia Verwer. Zij houdt spreekuur op maandag.

Mocht u verder nog vragen hebben? Stelt u ze gerust aan de assistente of aan de huisarts of kijk op de website van de landelijke vereniging POH-GGZ.

Openingstijden

maandag 08:30 – 17:00
dinsdag 08:30 – 17:00
woensdag 08:30 – 17:00
donderdag 08:30 – 17:00
vrijdag 08:30 – 17:00