Toestemming voor gegevensuitwisseling

Categorie:
Auteur: Carola Balk

Toestemming geven voor het uitwisselen van gegevens blijft belangrijk voor u en voor ons. Daarom blijven wij komende maanden om uw toestemming vragen. Huisartspraktijk Balk en apotheek mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u hen daar ieder apart vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen uw gegevens alleen opvragen als dat nodig is voor uw behandeling.

Om u goede zorg te kunnen verlenen, zijn huisartsen, apotheken en huisartsenposten graag op de hoogte van uw medische situatie, zoals chronische ziektes en medicatiegebruik. Sinds 1 januari 2013 moet u expliciet toestemming gegeven hebben om die informatie uit te wisselen. Deze toestemming moeten wij ook in uw dossier vastleggen. Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp. U vindt op die pagina ook een link naar het toestemmingsformulier.

Vindt u het goed dat een waarnemend huisarts, een apotheek of medisch specialist uw actuele medische gegevens kan opvragen als dat nodig is voor uw behandeling? Geef dan uw huisarts en apotheek ieder toestemming uw gegevens beschikbaar te stellen via het LSP. Dit kunt u doen door een toestemmingsformulier in te vullen, te ondertekenen en in te leveren bij uw huisarts en/of uw apotheek. U kunt ook mondeling toestemming geven aan deze zorgverleners. Als meerdere apotheken een dossier over u bijhouden, kunt u elk van hen apart toestemming geven.

Alle nieuwe inschrijvingen bij onze praktijk vragen wij via het inschrijfformulier om toestemming. U kunt ook uw toestemming of bezwaar kenbaar maken door bij de assistente een formulier in te vullen. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, dan horen wij dat uiteraard graag. U kunt hiervoor terecht bij de assistente van onze praktijk.

Openingstijden

maandag 08:30 – 17:00
dinsdag 08:30 – 17:00
woensdag 08:30 – 17:00
donderdag 08:30 – 17:00
vrijdag 08:30 – 17:00