De bovenverdieping is gereed en inmiddels deels in gebruik genomen. Na het afwerken van alle wanden en plafonds, het plaatsen van de nodige apparatuur en het in gebruik nemen van de lift, hebben de eerste zorgverleners hun intrek genomen in een behandelkamer. FysioDynamics is aanwezig in een behandelruimte en 2 dagen per week houdt Dietheek spreekuur in een spreekkamer.

Renovatie begane grond

Binnenkort starten we met de renovatie van de begane grond. Deze hele verdieping zal net als de bovenverdieping in een moderne, nette werkruimte worden omgetoverd. Dit betekent dat het spreekuur van de huisarts ook op de bovenverdieping zal gaan plaatsvinden. De praktijkondersteuner zal eveneens op de bovenverdieping spreekuur houden. Voor de bezoekers die minder goed ter been zijn, is er een lift.

Verbouwing nadert het einde

Het einde van de verbouwing komt in zicht. Als alle werkzaamheden straks zijn afgerond, kan iedereen de persoonlijke zorg bieden zoals u gewend bent van alle medewerkers van onze huisartspraktijk.

De kozijnen zijn geplaatst zodat straks het glas geplaatst kan worden. De kozijnen zijn erg mooi geworden en het zwart komt goed tot zijn recht.

https://huisartspraktijkbalk.nl/wp-content/uploads/2019/04/kozijnen-geplaatst-03.jpghttps://huisartspraktijkbalk.nl/wp-content/uploads/2019/04/kozijnen-geplaatst-02.jpghttps://huisartspraktijkbalk.nl/wp-content/uploads/2019/04/kozijnen-geplaatst-04.jpg

De gevelbekleding is aangebracht en de praktijk begint nu echt te lijken op het schetsontwerp van bureau Plan. Ik ben er echt enorm blij mee en als straks de kozijnen en het glas is geplaatst, is de praktijk helemaal wind- en waterdicht. Ik kan niet wachten!

https://huisartspraktijkbalk.nl/wp-content/uploads/2019/04/gevelbekleding-geplaatst-02.jpghttps://huisartspraktijkbalk.nl/wp-content/uploads/2019/04/gevelbekleding-geplaatst-03.jpghttps://huisartspraktijkbalk.nl/wp-content/uploads/2019/04/gevelbekleding-geplaatst-04.jpg

Gevelbekleding met isolatie

Uiteraard hebben we bij het aanbrengen van de gevelbekleding eerst de wanden geïsoleerd. Door deze goede isolatie is de praktijk in de warme maanden goed te koelen en in de koude maanden goed warm te houden. Hierbij besparen we ook nog de nodige energie, dus ook nog goed voor het milieu.

Onderdeel van het design

Deze gevelbekleding maakt een belangrijk deel uit van het totale design van de nieuwe praktijk. De kleur zwart is bewust gekozen en in combinatie met het vele glas aan de voorzijde van de praktijk, geeft het een schitterende uitstraling.

Met het aanbrengen van de dakbedekking, zijn we een stap dichterbij het wind- en waterdicht maken van de praktijk. Het is een van de laatste stappen in dit proces, voordat we de binnenwanden en dekvloeren kunnen afwerken. Voordat we dat kunnen doen, moeten we eerst de gevel bekleden en de kozijnen plaatsen.

Gevel bekleding

De gevel zal zoals de schetsen laten zien met zwarte platen worden bekleed. Dit proces zal ongeveer een werkweek in beslag nemen en hierover kunnen jullie in het volgende bericht meer zien en lezen.

Kozijnen plaatsen

Nu de dakbedekking is geplaatst, kan de focus op de volgende belangrijke stap in het wind- en waterdicht maken van het pand: de kozijnen en het glas.https://huisartspraktijkbalk.nl/wp-content/uploads/2019/03/dakbedekking-aangebracht-02.jpghttps://huisartspraktijkbalk.nl/wp-content/uploads/2019/03/dakbedekking-aangebracht-03.jpghttps://huisartspraktijkbalk.nl/wp-content/uploads/2019/03/dakbedekking-aangebracht-04.jpg

Ben je benieuwd hoe de verbouwing verloopt? Je bent altijd welkom om (op afstand) te komen kijken. We lopen redelijk op schema, dus als het meezit, is alles na de zomervakantie gereed.

De vloer van de verdieping is begin deze maand gestort. Er is hard gewerkt om deze vloer gereed te krijgen. Nadat de vloer is uitgehard, kan gestart worden met de verdere bouw van de eerste verdieping.

Afgelopen donderdag en vrijdag (17 en 18 januari) is de staalconstructie geplaatst. De werkzaamheden zijn gelukkig voorspoedig verlopen. Helaas was de praktijk hierdoor wel ontoegankelijk voor onze patiënten. Veiligheid boven alles, de medische zorg heeft er niet onder hoeven te lijden doordat we telefonisch consult konden houden met onze patiënten.

Staalconstructie geeft eerste contouren weer

Doordat de staalconstructie nu staat, worden de eerste contouren van hoe de nieuwe praktijk er uit komt te zien, zichtbaar. De stalen trap die bezoekers naar de eerste verdieping brengt is geplaatst en de hoogte van het totale gebouw is nu ook in te schatten. Al met al krijgen we er behoorlijk veel ruimte bij, waarin de huisarts en assistente de beste zorg kan blijven verlenen. De praktijkruimten die wij niet zelf gaan benutten, worden ingevuld door aanverwante zorgverleners. Denk hierbij aan een een pedicure, logopediste etc.

Huisartspraktijk weer toegankelijk

Nu de staalconstructie is geplaatst, is de praktijk weer veilig toegankelijk voor u als patiënt. Tijdens ons reguliere spreekuur bent u weer van harte welkom om naar onze praktijk te komen met uw klachten etc. De huisarts en assistente staan voor u klaar!

Vervolg verbouwing

Nu de constructie gereed is, kan worden gestart met het zetten van de wanden, de vloeren en uiteraard alle leidingen, zodat we straks in elke ruimte beschikken over de benodigde faciliteiten. We zijn er nog lang niet, maar liggen op schema om tegen de zomer deze verbouwing af te ronden. Zoals u op de geplaatste foto's kunt zien, zal er nog een glazen wand geplaatst moeten worden als gevel. Wilt u op de hoogte blijven van de vorderingen van de verbouwing, neem dan regelmatig een kijkje op onze website en lees onze berichten over de verbouwing. We zullen op onze Facebookpagina een album aanmaken waarin we meer foto's gaan plaatsen. Volg onze pagina en wilt u een keer bij de verbouwing komen kijken, dan bent u uiteraard welkom. Blijf aub op een veilige afstand en volg aanwijzingen/instructies van de aannemer aub op.

Na de grondige voorbereidingen wordt de staalconstructie geplaatst. Dit is een grote klus waarbij de praktijk niet bereikbaar is voor u als patiënt. Door het plaatsen van de staalconstructie kan de aannemer straks verder met de verbouwing.

Staalconstructie nodig

Vanwege het ontwerp van de nieuwe huisartspraktijk is deze staalconstructie nodig. Omdat er een verdieping op de bestaande verdieping geplaatst wordt, kiezen we voor deze constructie. De staalconstructie maakt deel uit van het design, de gevel wordt deels voorzien van glas wat aan deze constructie bevestigd wordt.

Huisartspraktijk Balk twee dagen niet toegankelijk

Het plaatsen van een dergelijke constructie is, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, niet geheel ongevaarlijk. Uiteraard zullen alle aanwezige vakmensen er alles aan doen om alles veilig te laten verlopen. Om de veiligheid van onze patienten te kunnen waarborgen is de praktijk op 17 en 18 januari niet toegankelijk. Uiteraard kunt u ons wel telefonisch, per e-mail en via de website bereiken.

Beoordeling spoedeisende hulp

Mocht u onverhoopt spoedeisende hulp nodig hebben bel dan direct met onze praktijk. In overleg met de huisarts en assistente wordt naar een mogelijkheid voor beoordeling gezocht. Dat kan telefonisch of met huisbezoek zijn.

Excuus voor de overlast. De medische zorg zal hier echter niet onder lijden.

Update: De staalconstructie is geplaatst

De fundering is gestort! De vele meters beton zijn nodig voor een solide fundering om de staalconstructie te kunnen dragen. Voordat het beton voor de fundering gestort kon worden, is het vlechtwerk en de bekisting geplaatst.https://huisartspraktijkbalk.nl/wp-content/uploads/2019/01/fundering-vlechtwerk.jpghttps://huisartspraktijkbalk.nl/wp-content/uploads/2019/01/fundering-beton-storten.jpg

De heiwerkzaamheden kunnen beginnen! Om de verdieping te kunnen dragen, moeten er veel palen de grond in. De voorbereidingen voor het heien zijn achter de rug, vandaag gaan de eerste stalen palen de grond in!

Heien benodigd voor staalconstructie

Om de verdieping te kunnen dragen, is in het ontwerp een staalconstructie opgenomen. Deze wordt in de tweede week van januari geplaatst. De staalconstructie komt op een nieuwe fundering, die door stalen palen wordt gedragen. Deze stalen palen moeten wel de grond in, hiervoor is de aannemer gestart met de heiwerkzaamheden. Het heien zal een dag in beslag nemen, daarna kan gestart worden met de voorbereiding voor het storten van het beton voor de fundering.

Entrée Huisartspraktijk Balk aan achterzijde

Doordat we bezig zijn met voorbereidingen voor het "grove" werk van de verbouwing, is de entree tijdelijk verplaatst naar de achterzijde van het gebouw. Hierdoor kunnen de bouwvakkers aan de voorzijde het benodigde werk doen en kunt u zonder veel hinder toch de praktijk betreden. Mocht u problemen ondervinden bij het betreden van de praktijk, laat dit dan weten aan de assistente.